Handverzorging: 10 tips voor mooie en verzorgde handen

jan 2, 2023

Wil jij ook net zulke Handsome Hands als die van onze professionele handmodellen? Wat zijn de do’s en don’ts op het gebied van handverzorging? Wij zetten ze voor je op een rij!

Tip 1: Niet te heet wassen

Natuurlijk is het hygiënisch om je handen regelmatig te wassen. Maar draai de kraan niet te heet, want daar drogen je handen en nagels van uit. En dat ziet er niet zo verzorgd uit. Het beste is daarom om je handen altijd met lauwwarm water te wassen.

Tip 2: Zeepvrije producten die pH-huidneutraal zijn

Ook wassen met zeep is natuurlijk hygiënisch en daarom noodzakelijk. Maar ook hier kunnen je handen en nagels flink van uitdrogen, door de te hoge zuurgraad (pH-waarde) van ‘normale’ zeep. Om dit tegen te gaan kun je het beste zeepvrije producten gebruiken die pH-huidneutraal zijn. Onze huid heeft een licht zure pH-waarde van rond de 5,5.

Tip 3: Hydraterende handcrème

Ondanks het zorgvuldig wassen, met lauwwarm water en zeepvrije producten die pH-huidneutraal zijn, zijn je handen en nagels alsnog gevoelig voor uitdroging. En dat terwijl een goede vochtbalans juist de basis is van een gezonde huid en nagels – en dus mooie en verzorgde handen. Kies daarom een hydraterende handcrème, zodat de vochtbalans van je handen en nagels goed op peil blijven.

Tip 4: Niet knippen maar vijlen

Uiteraard moet je je nagels regelmatig korter maken of modelleren. Doe dit altijd met een vijl in plaats van nagelknipper. Een nagelknipper kan je nagels namelijk beschadigen. Kies een fijne vijl (bijvoorbeeld een glasvijl) en maak daarmee je nagels korter of een andere vorm. Zorg dat je ze niet té kort maakt om ingroeien te voorkomen.

Tip 5: Nagelriemen regelmatig terugduwen

Nagelriemen vormen een barrière voor bacteriën en schimmels. Daarom is het erg belangrijk dat deze in goede conditie blijven. Bovendien lijken je nagels door teruggeduwde nagelriemen langer. Je nagelriemen blijven het best intact door ze regelmatig (liefst wekelijks) terug te duwen. Dit gaat het meest makkelijk wanneer ze zacht zijn, dus na het bad/douche of na gebruik van een nagelriemolie.

Tip 6: Base coat onder je nagellak

Nagellak kan in je nagels trekken. Dat geeft verkleuring. Om deze verkleuring tegen te gaan, is het goed om een base coat aan te brengen onder je nagellak. Hierdoor blijft je nagellak ook nog eens beter zitten.

Tip 7: Geef je nagels een adempauze

De meeste soorten nagellak laten geen zuurstof door. En dat terwijl je nagels moeten kunnen ademen, net zoals je huid. Daarom is het goed om je nagels regelmatig even een adempauze (een tijdje zonder lak) te geven tussen de lakjes door.

Tip 8: Nagellakremover zonder aceton

Van aceton drogen je handen en nagels enorm uit. Het is namelijk een oplosmiddel dat ook gebruikt wordt voor het verwijderen van lijm en verf. Gebruik daarom altijd een remover zonder aceton.

Tip 9: Opletten met scherpe voorwerpen

Met scherpe voorwerpen, zoals messen of een kaasschaaf, kan je je handen beschadigen. Wees daarom extra voorzichtig bij het gebruik van deze voorwerpen. Of koop bijvoorbeeld voorgesneden kaas, dan kan je zeker niet in je vingers schaven.

Tip 10: Opletten dat je nagels niet breken

Het duurt lang voordat een afgebroken of ingescheurde nagel weer volledig is hersteld. Wees daarom heel voorzichtig met voorwerpen waarbij je veel kracht moet zetten met je nagels, zoals bliklipjes. Koop voortaan blikjes zonder lipje, of breng deze omhoog met bijvoorbeeld de achterkant van een theelepeltje.

Lees verder

Handmodel worden? 10 tips van een professioneel model

Handmodel worden? 10 tips van een professioneel model

Hoe gaat een handmodel shoot in zijn werk? Wat zijn de voorbereidingen en de do’s en don’ts van een professioneel handmodel? In dit artikel vertelt professioneel handmodel Nicole je over de kneepjes van het vak. Over Nicole Mijn naam is Nicole de Vos en ik ben al ruim...

Handmodel gezocht!

Handmodel gezocht!

Yes, STOP! Dan ben je bij Handsome Hands aan het juiste adres. Handsome Hands is hét bureau voor handmodellen. Mannen, vrouwen, zwart, wit, jong, oud, getatoeëerd, 65-plus of plussize… Bij ons vind je ze allemaal! Heb je al mooie handen op de site gezien, of wil je...

Wat verdient een handmodel?

Wat verdient een handmodel?

Als handmodel kun je leuk verdienen! ‘Je handen uit de mouwen steken’ doe je dus niet voor niets. Echter zit er een ‘nadeel’ aan het werken als handmodel. Doordat je niet herkenbaar in beeld bent, heb je niet te maken met portretrecht. Hierdoor is er dus ook geen...