3 aandachtspunten bij het fotograferen van handen

dec 2, 2021

Het fotograferen van handen is een kunst op zich. In dit artikel delen we onze belangrijkste tips voor de perfecte foto waarin handen de hoofdrol spelen.

1. Juiste hoek

Handen kunnen heel mooi en elegant zijn op beeld, maar ook gekke klauwen worden. Dat heeft deels te maken met de houding van het model, maar zeker ook met de invalshoek van de fotograaf. Om handen mooi te fotograferen moet de fotograaf dus zorgvuldig de juiste hoek bepalen. Probeer verschillende hoeken uit en ontdek wat werkt.

2. Mooie belichting

Licht is zeer belangrijk bij fotografie, zo ook bij het fotograferen van handen. Doordat bij commerciële shoot de handen vaak een bepaald product vasthouden, kan er een schaduw op het product (waar het uiteindelijk allemaal om draait) ontstaan. Hierdoor zijn de juiste instellingen en positie van licht nog eens extra belangrijk bij het fotograferen van handen.

3. Boek een professioneel handmodel

Professionele handmodellen hebben allereerst prachtige handen. En weten ook als de beste hoe ze ermee om moeten gaan op de set. De juiste positie van handen en vingers ten opzichte van het product en fotograaf zijn cruciaal voor een mooi beeld. Doordat zij dit goed weten, bevordert het de prettige samenwerking, snelheid en het eindresultaat enorm.

Handmodel voor jouw shoot?

Onze handmodellen hebben naast mooie handen ook erg veel ervaring met handmodel shoots. Ze weten daardoor als de beste hoe ze een product op zijn mooist kunnen presenteren op beeld. Dit zorgt voor een prettige samenwerking en prachtig eindresultaat.

Lees verder

Handmodel worden? 10 tips van een professioneel model

Handmodel worden? 10 tips van een professioneel model

Hoe gaat een handmodel shoot in zijn werk? Wat zijn de voorbereidingen en de do’s en don’ts van een professioneel handmodel? In dit artikel vertelt professioneel handmodel Nicole je over de kneepjes van het vak. Over Nicole Mijn naam is Nicole de Vos en ik ben al ruim...

Handverzorging: 10 tips voor mooie en verzorgde handen

Handverzorging: 10 tips voor mooie en verzorgde handen

Wil jij ook net zulke Handsome Hands als die van onze professionele handmodellen? Wat zijn de do’s en don’ts op het gebied van handverzorging? Wij zetten ze voor je op een rij! Tip 1: Niet te heet wassen Natuurlijk is het hygiënisch om je handen regelmatig te wassen....

Handmodel gezocht!

Handmodel gezocht!

Yes, STOP! Dan ben je bij Handsome Hands aan het juiste adres. Handsome Hands is hét bureau voor handmodellen. Mannen, vrouwen, zwart, wit, jong, oud, getatoeëerd, 65-plus of plussize… Bij ons vind je ze allemaal! Heb je al mooie handen op de site gezien, of wil je...