3 aandachtspunten bij het fotograferen van handen

dec 2, 2021

Het fotograferen van handen is een kunst op zich. In dit artikel delen we onze belangrijkste tips voor de perfecte foto waarin handen de hoofdrol spelen.

1. Juiste hoek

Handen kunnen heel mooi en elegant zijn op beeld, maar ook gekke klauwen worden. Dat heeft deels te maken met de houding van het model, maar zeker ook met de invalshoek van de fotograaf. Om handen mooi te fotograferen moet de fotograaf dus zorgvuldig de juiste hoek bepalen. Probeer verschillende hoeken uit en ontdek wat werkt.

2. Mooie belichting

Licht is zeer belangrijk bij fotografie, zo ook bij het fotograferen van handen. Doordat bij commerciële shoot de handen vaak een bepaald product vasthouden, kan er een schaduw op het product (waar het uiteindelijk allemaal om draait) ontstaan. Hierdoor zijn de juiste instellingen en positie van licht nog eens extra belangrijk bij het fotograferen van handen.

3. Boek een professioneel handmodel

Professionele handmodellen hebben allereerst prachtige handen. En weten ook als de beste hoe ze ermee om moeten gaan op de set. De juiste positie van handen en vingers ten opzichte van het product en fotograaf zijn cruciaal voor een mooi beeld. Doordat zij dit goed weten, bevordert het de prettige samenwerking, snelheid en het eindresultaat enorm.

Handmodel voor jouw shoot?

Onze handmodellen hebben naast mooie handen ook erg veel ervaring met handmodel shoots. Ze weten daardoor als de beste hoe ze een product op zijn mooist kunnen presenteren op beeld. Dit zorgt voor een prettige samenwerking en prachtig eindresultaat.

Lees verder

Handmodel gezocht!

Handmodel gezocht!

Yes, STOP! Dan ben je bij Handsome Hands aan het juiste adres. Handsome Hands is hét bureau voor handmodellen. Mannen, vrouwen, zwart, wit, jong, oud, getatoeëerd, 65-plus of plussize… Bij ons vind je ze allemaal! Heb je al mooie handen op de site gezien, of wil je...

Wat verdient een handmodel?

Wat verdient een handmodel?

Als handmodel kun je leuk verdienen! ‘Je handen uit de mouwen steken’ doe je dus niet voor niets. Echter zit er een ‘nadeel’ aan het werken als handmodel. Doordat je niet herkenbaar in beeld bent, heb je niet te maken met portretrecht. Hierdoor is er dus ook geen...

Handmodel boeken? Zo gaat dat in zijn werk

Handmodel boeken? Zo gaat dat in zijn werk

1. Model zoeken Weet je al precies wie van onze handmodellen je wilt boeken? Of wil je graag een modelvoorstel van ons ontvangen? Beide is mogelijk. Wij vragen graag vrijblijvend de beschikbaarheid van de modellen voor je op. 2. Model boeken Handmodel(len)...